Výběrová káva Indonésie FRINSA EDUN #1 z lotyšské pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tony maracuji, ananasu, jahod a kakaa.
Wildan a jeho manželka Atieq začali s prvním kávovým projektem v Sindangkertě v roce 2010. Ta se postupem času stala hlavní farmou v Java Frinsa Estate. Od prvního roku se Wildan zaměřil na kvalitu, což vyžaduje plnou pozornost a nastavení procesů. Frinsa Estate odebírá kávu od farmářů v jejím okolí a tyto kávy jdou na trh pod označením Frinsa Collective.
Ve Frinsa Estate se na výrobě kávy podílí celá rodina - počínaje majitelem Wildanem Mustofou a jeho manželkou Atieq Mustikaningtyas a pokračující dětmi Fikri Raihan Hakim, který má na starosti provoz a Yasmin správu farmy. Také další dvě děti Salma a Rifa pomáhají s marketingem. Wildan má velmi silnou vášeň a víru v potenciál kávy. Kromě správy svého majetku navázal Wildan silné vztahy s drobnými zemědělci v místních komunitách a nakupuje třešně od pěstitelů. Na farmě se pěstuje odrůda Sigarar Utang. Farma jí pěstuje na cca 110 hektarech v nadmořské výšce mezi 1300 - 1600 metrů nad mořem. Je vybavena vodním mlýnem a dobře větranými prostorami k sušení a skladování. To ve výsledku znamená, že mají plnou kontrolu nad kvalitou produktu od sklizně, přes třídění a zpracování až po expedici zelené kávy.
Třešně se omyjí, aby se odstranily nečistoty a mikrobiální kontaminace z povrchu slupky třešní a po vyčištění se k třešním přidá kultura Lactobacillus, které se poté vloží do plastových sudů a dochází zde k anaerobní fermentaci. Sudy se ráno a večer otočí, uvolní se plyn plyn a poté se nádoba opět uzavře. Pro tuto šarži byla celková doba fermentace 72 hodin a fermentace se provádí ve skleníku při 25-50 °C a je regulována stínováním. Po fermentaci se třešně suší na vyvýšených záhonech.
- Nadmořská výška: 1300–1500 m n. m.
- Sběr: červen – srpen 2021
- Farmář: Wildan Mustofa