Indonésie FRINSA EDUN #1

od Rocket Bean Roastery

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rocket Bean Roastery
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Západní Jáva
Odrůda
Sigarar Utang
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Ananas, Jahody, Kakao, Maracuja
Cuppingové skóre
87/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Indonésie FRINSA EDUN #1 z lotyšské pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tony maracuji, ananasu, jahod a kakaa.

Wildan a jeho manželka Atieq začali s prvním kávovým projektem v Sindangkertě v roce 2010. Ta se postupem času stala hlavní farmou v Java Frinsa Estate. Od prvního roku se Wildan zaměřil na kvalitu, což vyžaduje plnou pozornost a nastavení procesů. Frinsa Estate odebírá kávu od farmářů v jejím okolí a tyto kávy jdou na trh pod označením Frinsa Collective.

Ve Frinsa Estate se na výrobě kávy podílí celá rodina - počínaje majitelem Wildanem Mustofou a jeho manželkou Atieq Mustikaningtyas a pokračující dětmi Fikri Raihan Hakim, který má na starosti provoz a Yasmin správu farmy. Také další dvě děti Salma a Rifa pomáhají s marketingem. Wildan má velmi silnou vášeň a víru v potenciál kávy. Kromě správy svého majetku navázal Wildan silné vztahy s drobnými zemědělci v místních komunitách a nakupuje třešně od pěstitelů. Na farmě se pěstuje odrůda Sigarar Utang. Farma jí pěstuje na cca 110 hektarech v nadmořské výšce mezi 1300 - 1600 metrů nad mořem. Je vybavena vodním mlýnem a dobře větranými prostorami k sušení a skladování. To ve výsledku znamená, že mají plnou kontrolu nad kvalitou produktu od sklizně, přes třídění a zpracování až po expedici zelené kávy. 

Třešně se omyjí, aby se odstranily nečistoty a mikrobiální kontaminace z povrchu slupky třešní a po vyčištění se k třešním přidá kultura Lactobacillus, které se poté vloží do plastových sudů a dochází zde k anaerobní fermentaci. Sudy se ráno a večer otočí, uvolní se plyn plyn a poté se nádoba opět uzavře. Pro tuto šarži byla celková doba fermentace 72 hodin a fermentace se provádí ve skleníku při 25-50 °C a je regulována stínováním. Po fermentaci se třešně suší na vyvýšených záhonech.

  • Nadmořská výška: 1300–1500 m n. m.
  • Sběr: červen – srpen 2021
  • Farmář: Wildan Mustofa 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5353 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice