Výběrová káva Indonésie KERINCI ANAEROBIC ze slovenské pražírny Diamond´s Roastery je charakteristická tóny rozinek, medu, tmavé čokolády, perníkového koření a levandule.
V Indonésii byly první kávovníky vysazeny holandskou koloniální vládou v 17. století. Právě tyto sazenice byly zničeny při povodni velkých rozměrů. Druhý pokus však již byl úspěšný. Na počátku 18. století se do Evropy začala z jávského přístavu na lodích Nizozemské východoindické společnosti dovážet první kávová zrna. Jen o několik let později se Indonésie stala první zemí mimo Arabský poloostrov a Etiopii, kde se káva pěstovala v komerčním objemu. Více než sto let se v Indonésii pěstovala především káva Arabica. V 19. století napadla listy kávovníků choroba zvaná kávová rez, která zničila většinu produkce kávy. Po této katastrofální události nahradili zemědělci kávovníky Arabica kávou Robusta. V současné době je země čtvrtým největším producentem kávy na světě, přičemž méně než 20 % produkce tvoří Arabica.
Tato Arabica, konkrétně odrůda Sigarar Utang z oblasti Kerinci, byla pěstovaná v nadmořské výšce 1700 metrů. Sklizeň nasbíraných kávových třešní probíhala ručně na několika malých farmách. Káva prošla medovým zpracováním a následně byla fermentována při nízké teplotě mezi 18 a 21 °C. Tento proces trval až 7 dní. Nakonec už zbývalo jen sušení kávových zrn, které trvalo 23 dní.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Sběr: 6/2022