Výběrová káva Guatemala NICOLAS RAMIREZ z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny nugátu a černého rybízu.
Nicolás Ramirez Ramirez vlastní farmu Finca Quejina, kde pěstuje několik odrůd na půdě, která patří jeho rodině už několik desetiletí. Farma je vlastně smíšený les plný kávovníků a káva je jediná surovina, kterou Nicolasova rodina pěstuje pro živobytí. Kávové třešně sbírají vždy zralé a ve stejný den je dávají fermetovat na 18–24 hodin. Ihned poté jsou zrnka promývána vodou po dobu 3–5 dní, podle počasí. Tato káva nás zaujala svojí čistou chutí a plným tělem, které v espressu oceňujeme.
Odrůda Bourbon vznikla přirozenou mutací odrůdy Typica. Je vysoce kvalitní a středně výnosná káva známá skvou sladkou chutí (pro některé karamelovou chutí). Má nízkou odolnost vůči listové rzi, dalším chorobám a škůdcům.
Odrůda Caturra za své intenzivní rozšíření v kávovém světě vděčí hlavně svému malému vzrůstu (jednodušší sběr) a vysoké výnosnosti (anglicky yield) a stejně tak i svým dobrým chuťovým vlastnostem. Caturra je odolná vůči nepříznivému počasí a dobře se pěstuje i ve vyšších polohách, kde by jiné kávovníky nepřežily. S vyšší nadmořskou výškou sice klesá množství třešní, ale na druhé straně stoupa chuťový potenciál.
- Nadmořská výška: 1800 m.n.m.