Výběrová káva Guatemala MAMA TERE z nizozemské pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny pomeranče, nugátu a třešní.
Příběh farmy Felipe Contrera, Finca Gascon, začíná u jeho dědečka Gildarda. Jako malý chlapec sbíral a zpracovával kávu se svými prarodiči, kteří měli na zahradě přes 50 stromů Bourbon. Gildardo doufal, že jednou bude mít vlastní kávovou farmu, a v roce 2012 se mu tento sen splnil. Nyní má 54 akrů, které spravuje Felipe. Felipe se zaměřuje na produkci té nejkvalitnější kávy a pěstuje odrůdy Typica, Pacamara, Geisha a tuto Bourbon.
Felipe se snaží o naprostou udržitelnost a pracuje na zlepšení životního prostředí na farmě i v jejím okolí. Nejdůležitější je zdraví půdy a biologická rozmanitost v místním ekosystému. Kromě kávy na svých pozemcích pěstuje stínové stromy, chov zvířata a používá přirozené zavlažovací systémy. Tým používá regenerační postupy, jako je zpětné zavádění lixivátů (tekutina, která zbyde po první fermentaci) zpět do rostlin a dobytka k výrobě kompostu. Nepoužívají žádné agrochemikálie ani insekticidy a mají biotovárnu, kde si fermentací rostlin a bylin vyrábějí vlastní hnojivo.
Pro zpracování kávy na farmě vybudovali nová sušicí lůžka a neustále experimentují s různými způsoby fermentace v malém měřítku. Tato šarže, Bourbon, se zpracovává jako "tradiční" black honey, kdy se po odstranění slupky v loupačce na zrnku ponechá většina dužiny. Poté se pečlivě suší na vyvýšených lůžkách s neustále regulovanou teplotou a vlhkostí.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.