Výběrová káva Guatemala LAS PEÑAS z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny švestek, kakaa a pralinek.
Káva Las Peñas, kterou produkuje Pedro Aguilar Mendez, byla vybrána v rámci nové iniciativy společnosti Primavera, série Arcoíris. Nadine Raschová, zakladatelka společnosti Primavera, vysvětluje, že se jedná o duhu: "Každý rok ochutnáme několik káv, které jsou opravdu divoké: ovocné, sladké a neokázale jedinečné. Jediný způsob, jak skutečně vystihnout, jaké tyto kávy jsou, je použít vizuální metaforu: tvoří duhu neboli španělsky Arcoíris." Šarže Las Peñas se suší na přímém slunci po dobu 6 hodin po dobu 6 dnů, čímž vzniká šťavnatá švestková a dekadentní čokoládová pochoutka.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. Tady se suší několik dnů až týdnu na slunci.
- Nadmořská výška: 1550-1680 m n. m.