Výběrová káva Guatemala KEKCHI BIO z francouzské pražírny Café Mokxa je charakteristická tóny jablka, mandlí a chai koření.
Tato káva je pojmenována podle jedné ze dvou mayských komunit, k nimž patří 33 000 pěstitelských rodin FEDECOVERA, Federace družstev Las Verapaces. Kávu produkuje 24 družstev, některá z nich jsou ekologická a mnohá se na certifikaci připravují. Plantáže se nacházejí na severu v oblasti Coban, v nejodlehlejší oblasti země.
Promytou metodou zpracování vznikají nejen ovocné a květinové, ale hlavně čisté kávy. Čistota šálku je jedním z kritérií hodnocení kvality kávy a vysoká čistota se nyní velmi cení (pod tímto pojmem si lze představit lehké kávy, skoro čajové, s komplexním, ale jasným vyzněním chuti). Tuto metodu si ovšem může dovolit jen málo farem s dobrým umístěním v oblasti s dostatkem vody. Také je tato metoda méně šetrná k životnímu prostředí z důvodu spotřeby velkého množství vody a znehodnocení vody odpadové.
- Nadmořská výška: 1350 – 1500 m n. m.
- Odrůda: Red Bourbon, Red Catuai, Red Caturra