Výběrová káva Guatemala FINCA LA BELLA - espresso z německé pražírny van Gülpen Coffee Roasters je charakteristická tóny hořké čokolády, meruněk a medu.
Finca La Bella se nachází v pohoří Sierra de las Minas v departementu El Progreso v nadmořské výšce 1550 - 1800 m. Farmu, která je ukázkovým příkladem udržitelného agrolesnictví, provozuje společnost Teodoro ve 4. generaci.
Káva je zpracována experimentální metodou, kdy je po ruční sklizni svezena na stanici, kde se nadále zpracovává. Zralé kávové třešně jsou na dvakrát namáčeny ve vodě a poté putují do sušících stanů, kde se promyté třešně rozprostřou a následně jsou vystaveny procesu sušení a fermentaci. V těchto stanech probíhá kontrolované sušení, kdy je zároveň přísně hlídána kvalita zrnek a zároveň hodnota vlhkosti, kterou obsahují. Sušení jsou třešně vystaveny po dobu několika dnů, dokud není dosaženo požadovaného množství vlhkosti. Poté už se káva naplní do jutových pytlů a je připravena na export.
- Producent: Teodoro Engelhardt
- Nadmořská výška: 1.450 - 1.650 m.n.m.