Výběrová káva Etiopie WOLICHU WACHU z pražírny Chroast je charakteristická tóny bergamotu, borůvek a medu.
Tato naturální káva Wolichu Wachu je příjemná svou komplexní sladkostí, květinovou vůní a lahodnou chutí po bobulových marmeládách. Mycí stanice Wolichu Wachu byla postavena v roce 2017 družstvem Harso Haru Mude Farmer Cooperative. Stanice Wolichu Wachu je vybavena třídicími stoly a flotačními tanky, které jsou klíčové pro sledování kvality kávových třešní už při jejich příjmu s cílem zajistit zpracování pouze těch nejzralejších třešní. Jakmile jsou třešně přijaty, čistí se ve vodě. Po vyčištění jsou přemístěny na sušící pole, kde jsou rozloženy v jedné vrstvě. Během prvních několika dní se třešeň pečlivě každých 30 minut obrací, aby se zajistilo důkladné sušení. Po několika dnech jsou třešně sušeny tak, že jsou rozloženy v již o něco tlustší vrstvě, což pomáhá zpomalit proces sušení.
- Producent: Wolichu Wachu zpracovatelská stanice
- Oblast: Guji
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1900 - 2100 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Cuppingové skóre: 87,75