Výběrová káva Etiopie THE KING OF GUJI ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny malin, tamarindu, mléčné čokolády a květin.
Guji je relativně nová a už poměrně známá oblast v pěstování kávy. Známou se stala zejména pro své jedinečné výrazné chuťové profily. Bobule The King of Guji byly vypěstované v džungli, která se nachází ve výšce 2 350 metrů nad mořem. Farmáři dodávají své plody do zpracovatelského stanice Sookoo v noci, aby minimalizovali možnost fermentace mezi sklizní odpoledne a dodávkou v noci. Na zpracovatelské stanici třešně projdou důsledným tříděním, ve kterém vybírají jen ty nedokonalé. Během procesu sušení jsou třešně uloženy na afrických postelích, kde se musí pravidelně obracet. Celý proces sušení trvá 21 až 28 dní. Po našem pražení se můžete těšit na chuťový profil sladkých malin, tamarindu s mléčnou čokoládou a florálními aromaty.
- Oblast: Ture Waji, Guji
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 2350 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Sklizeň: 4/2020