Výběrová káva Etiopie SASABA z berlínské pražírny Bonanza Coffee je charakteristická tóny mléčné čokolády, vanilky a broskve.
Již pátým rokem s potěšením nabízíme hvězdu, kterou je Sasaba. Sasaba je v současnosti bezpochyby naší nejznámější kávou a my pokračujeme v užší spolupráci s mycí stanicí a zavádíme nové zásady zpracování, abychom zajistili ještě větší konzistenci vyráběné kávy. Mycí stanice Sasaba podporuje přibližně 500 místních drobných pěstitelů, kteří dodávají čerstvě utržené třešně po celou dobu sklizně. Opět nás ohromila intenzivní čokoládová a jahodová chuť, která se projevuje ve výsledném šálku a díky níž je tato káva ideální pro všechny styly přípravy.
Drobní pěstitelé v Sasabě jsou spojením farmářů Gedeo a Guji, z nichž mnozí zde žijí již po generace a pěstují kávu jeden vedle druhého. Jejich káva roste na svazích kopců kolem Sasaby ve stínu existujících lesních stromů a stromů vysazených zemědělci, jako jsou například enset (nepravé banánovníky).
- Pěstitel: T. H. Tesfaye
- Region: Guji
- Odrůda: Mix Heirloom
- Zpracování: Natural (suché)