Výběrová káva Etiopie SASABA z německé pražírny Bonanza Coffee je charakteristická tóny mléčné čokolády, jahodového krému a sušenky.
Mycí stanice Sasaba se nachází ve čtvrti Kercha v Gugi. Zakladatel a majitel Tsegay Hagos Tesfaye pracuje pouze s těmi nejzkušenějšími farmáři z této oblasti a platí jim prémii za kvalitní kávu. Jedná se o farmáře, kteří byli dobře vyškoleni a dokázali, že důsledně vyrábějí vysoce kvalitní kávu. Osamoceně by pro tyto farmáře bylo těžší prodávat svou kávu. V minulosti by své čerstvě nasbírané třešně prodávaly přímo soukromým obchodníkům v této oblasti za nízké ceny. Společnost má velmi blízké vztahy se zemědělci, se kterými pracuje, vždy připravená podat pomocnou ruku - ať už se jedná o přepravu v případě nouze nebo o půjčky v měsících, kdy je období dešťů. V mycí stanici Sasaba se třešně shromažďují od konce října do prosince a dovážejí se do mycí stanice. Třešně určené k promytému zpracování se zpracovávají na místě a fermentují se asi 48 až 72 hodin, než se umístí na sušicí lože po dobu asi 7 až 8 dnů. Naturálně zpracované kávy se obvykle suší po dobu 15 až 20 dnů.
- Producent: T.H.Tesfaye
- Oblast: Guji
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 2100 m n.m.
- Odrůda: Mixed Heirloom