Výběrová káva Etiopie OBOLEYAN z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny broskví, ostružin a medu.
Mycí stanice Tabu Burka se nachází ve východní Gudži. Byla založena v roce 2006 producentem Tadessem Edemou. Tadesse pochází ze známé kavárenské rodiny, což mu dává důvod se cítit úspěšným. V Tabu Burka jsou kávy zpracovávány pro Etiopii poměrně typickým způsobem. Před druhým tříděním a promýváním jsou fermentovány přibližně 40 hodin. Káva se poté přenese do sušáren a suší na obsah vlhkosti 11,5%, což trvá 8 až 12 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách. Káva je pak poslána do etiopského hlavního města Addis Abeba.
- Producent: Tadesse Edema
- Oblast: Guji
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1900 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Sklizeň: Prosinec 2018