Sidama v Etiopii je jednou z nejoblíbenějších oblastí s terroirem, který nabízí úžasnou škálu výrazných ovocných tónů. Při ochutnávání tohoto espressa z pražírny The Barn očekávejte jemné aroma meruněk následované chutí živé guavy. Po vychladnutí kávy se objeví sladká čokoláda a skořice, jejichž hloubku a bohatost vyvažuje jemná kyselost kandovaného citronu.
Nensebo je pražírna, která se nachází v západní Arsi a sdružuje 900 aktivních farmářů. Většina farmářů pěstuje kávu ekologickým způsobem na velmi malých pozemcích o velikosti pouhých 2-5 hektarů. Káva je pro komunitu hlavní peněžní plodinou, ale farmáři pěstují i další produkty, aby uživili své rodiny nebo je prodali na trhu. Na bohaté červené půdě se daří původním odrůdám, které se v případě potřeby hnojí organickými hnojivy.
Mycí stanici vlastní a provozuje společnost Testi Exporters, kterou vlastní Faisel Abdosh. Faisel se s kávovým průmyslem seznámil již v mládí, jeho blízcí příbuzní se zabývají pěstováním kávy. Spolu se svým bratrancem Adamem Faisel usilovně pracuje na tom, aby se mohl pochlubit kávou z tohoto regionu a přispět ke změně v komunitě. Společnost Testi zaměstnává přibližně dvacet stálých zaměstnanců a ve spolupráci se zákazníky vybudovala dvě školy v Guji a Yirgacheffe.
- Nadmořská výška: 1900 m n.m.
- Producent: Testi Exporters