Naše výběrová káva se vyrábí z kávových třešní pěstovaných na menších plantážích (jejichž rozloha nepřesahuje v průměru více než jeden hektar půdy) v etiopské oblasti West Arsi. Kávu zde sbírají drobní farmáři, kteří během celého procesu vynakládají při výběru a třídění zrn nejvyšší úsilí, aby káva mohla nést označení Grade 1 (nejvyšší kvalita). Tito soukromí vlastníci plantáží prodávají svou sklizeň v promývací stanici Gora Kone, která zrna následně zpracovává a prodává na burze. Konkrétní sběr naší Kelloo kávy (Lot 2) pochází z přelomu let 2015 - 2016.
Specifická je také metoda pěstování naší kávy - kávovníky se nechávají růst v přirozeném prostředí, bez umělé kultivace, díky čemuž se zde pěstuje nesčetné množství variet a hybridů původních a divokých odrůd. Tyto odrůdy vyznačující se zajímavými a jedinečnými chuťovými profily jsou souhrnně označovány jako etiopský heirloom (z anglického výrazu pro něco původního, rostoucího v dané lokalitě od pradávna).
Kraj (woreda) Nensebo je, co se pěstování kávy týče, poměrně novou oblastí, nicméně leží na pomezí oblastí Sidamo a Harar, které jsou v kávové kultuře již delší dobu obecně známé. Právě díky blízkosti oblasti Sidamo má naše káva jedinečné citrusové a květinové tóny, lehkou texturu a vyrovnanou chuť. Oblast Harar a vysoká nadmořská výška jí naopak zase charakterizují střední až lehkou aciditou, plným tělem a tóny borůvek.