Výběrová káva Etiopie HALO německé pražírny Rozali Coffee je charakteristická tóny fíků, broskví, manga, meruněk a čaje earl grey.
Promývací stanice Halo Beriti se nachází ve slavném regionu Yirgacheffe. Farmáři z okolí města Gedeb snášejí svou úrodu do stanice, která je v převážné většině odrůdou Heirloom. Halo je součástí rodiny společnosti Metad, kterou vlastní tři bratři, Aman, Tariku a Michael. Všichni tři mají stejný cíl a to pomoc lokálním farmářům při produkci kvalitnější kávy pomocí nových technologií. Na první pohled je Yirgacheffe hustě zalesněná, ale ve skutečnosti je to velmi zalidněná oblast s mnoha usedlostmi a vesnicemi; odtud pochází její přezdívka tzv. Garden coffee (zahradní káva). Tato hornatá oblast je velmi úrodná a nachází se v průměrné nadmořské výšce okolo 2000 m.n.m. V oblasti se nachází okolo 26 zpracovatelských stanic, které zastupují zhruba 43.000 farmářů a asi 62.000 hektarů “zahradní kávy”.
Tato káva se zpracovává promytou metodou. Používá se voda z řeky Worka během celého procesu. Proces začíná tím, že zemědělci sbírají pouze zralé třešně. Poté se třešně zbaví dužniny, omyjí a fermentují 45–65 hodin v závislosti na počasí. Poté se pergamen tence rozprostře, aby uschl na vyvýšených afrických záhonech s malými otvory, které podporují proudění vzduchu pro rovnoměrné sušení. Proces sušení trvá tak dlouho, dokud nedosáhne ideálního obsahu vlhkosti. V tomto období dělníci neustále třídí třešně, měří vlhkost a neustále pergamen obracejí, aby uschly.
- Nadmořská výška: 2100 – 2300 m.n.m.
- Farmář: 750 drobných farmářů