Výběrová káva Etiopie CHEKATA z pražírny Coffeein je charakteristická tóny sušeného ovoce, mandarinek, broskví, černého čaje a bylinek.
Konečně tu máme brutální naturálku z Etiopie. Mormora je zpracovatelská stanice, která skupuje úrodu od drobných farmářů z regionu a blízkého města Chekata. Na kvalitu dohlíží 16 pracovníků stanice, kteří mají na svědomí výběr a třídění třešní a následně jejich zpracování, balení a distribuci. Zpracovatelskou stanici Mormora zastřešuje Guji Highlands Organization, která se stará o financování, školení pracovníků a celkový chod stanice. Jejich cílem je produkovat jedinečné výběrové kávy, které ohromí konzumenta. Pražírnu Coffein přesvědčila na cuppingovém stole již v lednu a dnes je konečně i u nás. Věříme, že bude chutnat i vám.
Tělo kávy je velmi čisté a jemné s jiskřivostí tropického ovoce. V chuti dominují tóny sušeného a kandovaného ovoce, jako jsou mandarinky a broskve. V dochuti je mírně hořká připomínající černý čaj a bylinky.
- Producent: družstvo farmářů
- Oblast: Farma Mormora, Guji
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n.m.
- Odrůda: Heirloom - divoké odrůdy