Výběrová káva Etiopie BULIYE z šumperské pražírny Pikola je charakteristická tóny černého čaje a citrusů.
Guji je jednou z nejoblíbenějších oblastí pěstování kávy v Etiopii a patří mezi ty nejproslulejší na celém světě. Sibu je zpracovatelský/vývozní podnik provozovaný společností Kedir Hassen (samotné slovo odkazuje na tradiční etiopskou pochoutku - pražené kávové třešně smažené na másle) s několika mycími stanicemi po celé jižní Etiopii. Mycí stanice Buliye se vyznačuje tím, že produkuje pouze suchou/přírodně zpracovanou kávu a odebírá třešně od přibližně 200 farmářů z měst Buliye, Wamana, Borticha a Dabaye. Díky stovkám vyvýšených sušících postelí, z nichž část je strategicky zastíněna, aby bylo možné pečlivě kontrolovat tempo sušení, produkuje tato stanice skutečně vynikající kávy, které evokují velké a těžké plody, díky nimž je tento styl proslulý, a zároveň se vyhýbají drsným a polarizujícím chutím způsobeným přílišnou fermentací, které jsou často mylně považovány za součást jeho kouzla.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo
- Nadmořská výška: 1 900 - 2 200 m n. m.
- Zpracovatelská stanice: Buliye