Výběrová káva Etiopie BUKU z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny broskve, citrusů a bergamotu.
Aman Adinew a jeho bratr provozují zpracovatelskou stanici poblíž malé vesničky Halo Beriti. Farmáři z okolí pěstují ve stínu vysokých stromů kávu podle Etiopských tradic a na zpracování přiváží zralé pecky na zádech oslů. Aby tento proces mohl pokračovat dál, pražírna Coffee Collective navázala s Amanem úzkou spolupráci a za zrnka mu platí férovou cenu, která je více jak dvojnásobná ve srovnání z běžnými výkupními cenami.
- Region: Buku, Guji
- Farma: METAD Agricultural Development
- Odrůda: Heirloom
- Nadmořská výška: 2,000-2,200 m n.m.
- Zpracování: promyté
- Pražení: světlé
*fotografie je ilustrativní. Balíček je zelený (jako espresso) z důvodu vyprodání klasických balení.