Představujeme vám sladkou a ovocnou kávu od slovenské pražírny black., která je jako výlet do ovocné zahrady plné lahodných chutí. V šálku této promyté kávičky původem z Etiopie hledejte aroma mirabelky, jasmínu, citronové kůry a zeleného čaje. Vše je poté zakončeno sladkou dochutí po medu.
Zpracovatelská stanice Bombe je pojmenována podle stejnojmenné hory v regionu Sidamo. Majitelem zpracovatelské stanice je Asefa Dukamo, který se kávou zabývá již 27 let. Pěstitelé žijí vysoko v bujném a krásném horském údolí. Jsou součástí členské organizace, kterou tvoří 667 pěstitelů v různých částech pohoří. Obdělávají svá malá políčka a ručně sbírají výsledky své práce, které odvážejí do zpracovatelské stanice. Ta jim poskytuje spravedlivou cenu a zpracovává kávové třešně progresivním a ekologickým způsobem.
Třešně se zpracovávají ve stanici Bombe Abore na řece Bonora, která se na horním toku vlévá do řeky Gatta. Třešně, které se sem dodávají, rostou v nadmořské výšce 1 920 až 2 020 metrů. Zrna se tradičně fermentují 36 až 72 hodin po vyjmutí třešní a dužiny a poté se suší na afrických lůžkách s čistou plastovou sítí a fólií po dobu přibližně 9 až 12 dnů na vlhkost přibližně 10 %. V době vysokého slunečního svitu se lůžka zakrývají, aby se zabránilo nadměrnému a rychlému vysychání.
- Nadmořská výška: 1920 - 2020 m n. m.