Sezóna voňavých barrelových káviček je zpátky! Slovenská pražírna Good Times Coffee vám pomůže naladit se na podzimní dny. Zrnka, která odpočívala v sudech po bourbonu, vám vykouzlí v šálku voňavé a netradiční chuťové kombinace. Těšit se můžete na rumové pralinky a višně v čokoládě. Ideální parťák na studená podzimní rána, či zapití dobrého moučníku.
Káva je s etiopskou kulturou velmi silně spjata, nejen že se Etiopie řadí mezi státy s nejvyšší konzumací kávy na osobu, káva je i součástí tradičních denních i slavnostních ceremoniálů. Svým podnebím a rozeklaným terénem zdvihajícím se i do dvoutisícových nadmořských výšek je Etiopie pro kávovníky jako stvořená. Tato zrnka pochází z proslulé oblasti Sidamo. Sidamo drží mezi všemi etiopskými regiony nejen prvenství v nadmořské výšce, ale také v kvantitě vypěstované kávy. Odrůda Heirloom je doma pouze v Etiopii. Typicky nabízí svěží, ovocné či květinové chuťové charakteristiky.
Ať už jste kávomil začátečník, či kávový nerd, barrelku musíte vyzkoušet. Ve světe kávy se tato úprava pohybuje nějakou dobu a vysloužila si své místo. Zrnka jsou po krátké fermentaci uložena do sudů po bourbonu, kde do sebe natáhnou aroma a přeměňují se jim cukry z dužiny. Proto jsou tyto kávy často plné intenzivního aroma rumu, whiskey, vanilky či rozinek. Zbytek zpracování proběhl klasickou promytou metodou.
- Producent: Bokasso washing station
- Nadmořská výška: 1500–2000 m n.m.