Výběrová káva Etiopie BIFTU GUDINA z polské pražírny Audun Coffee je charakteristická tóny broskvového džusu, čaje Earl grey, jahod, ibišku a sladkého citronového sorbetu.
Kooperativa Biftu Gudina byla založena v roce 2012 a nachází se v oblasti Agaro – Goma poblíž města Jimma v západní Etiopii. Součástí kooperativy je asi 572 drobných farmářů, kterým pomáhá prodat kávu za lepší cenu. Díky vyšší poloze a úrodné půdě, společně s pečlivým tříděním kávových třešní, káva vyniká svojí komplexností. Káva v Biftu Gudina se zpracovává promytým způsobem. Na promývací stanici jsou třešně ručně tříděny a ty nezralé a přezrálé jsou odstraněny. Po oloupání slupky a dužiny jsou kávová zrnka namočena do čisté vody, kde v betonových nádržích fermentují po dobu 8 hodin. Následně jsou sušeny na slunci po dobu 10 až 14 dnů na vyvýšených afrických postelích a znovu pečlivě tříděny. Biftu Gudina se proslavila v kávových kruzích díky své neuvěřitelně komplexní a smyslné chuti a vůni, a proto jsou výkupní ceny za tyto kávy takové, o kterých mohli zemědělci v minulosti jen snít – až čtyřikrát větší.
- Producent: Biftu Budina - sdružení 572 farmářů
- Oblast: Agaro, Bersema
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1910 m n. m.