Výběrová káva Etiopie ASEFA DUKAMO ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny švestek, jahod a skořice.
Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“. Do regionu Sidama, který je sám srdcem kávové země, se Asefa (celý jménem Asefa Dukamo Korma) přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu. Tento lot byl vyprodukován na farmě ASEF Dukamo v mimořádně vysoké nadmořské výšce až okolo 2250 metrů nad mořem. Zelená káva pochází od přibližně 400 drobných farmářů z komunity v údolí Bombe. Chuť je vrstevnatá a velmi hustá, překvapí intenzivními tóny jahod a skořice, ale i osvěžujícím závěrem zralých švestek.
- Farma: Asefa Dukamo
- Oblast: Bombe, Sidamo
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 2 250 m. n. m.
- Odrůda: Heirloom