Výběrová káva Etiopie ABERA ARARSO z řecké pražírny KUDU coffee je charakteristická tóny manga, pomeranče a jasmínu.
Zemědělci v Yirgacheffe jsou obvykle vícegenerační drobní vlastníci půdy, někdy jen s několika hektary půdy. Většina káv v Yirgacheffe se prodává v podobě třešní centralizovaným mycím stanicím. Yirgacheffe je mnohými považována za rodiště kávy a kávovníky pěstované v této oblasti jsou přirozeně se vyskytující směsí odrůd Heirloom. Podnebí v Yirgacheffe je teplé a mírné. V zimě je zde mnohem méně srážek než v létě, s ročním průměrem 1525 mm a rozdílem 246 mm srážek mezi nejmokřejšími a nejsuššími měsíci. Průměrná teplota na Yirgacheffe je 18,4 °C. Abera Ararso pěstuje kávu na 0,15 ha ve městě Biloya. Průměrné roční teploty na jeho pozemku se pohybují mezi 10–23 °C a na farmě je úrodná půda se stínem stromů Cordia africana, Acacia a Ensete ventricosum. Tato šarže byla sušena po dobu 15 dnů na vyvýšených postelích a zpracována v mycí stanici Biloya. Půda na farmě Abera je úrodná a červenohnědá. Stromy pro tuto šarži byly vysazeny v roce 2007 a produkce začala v roce 2016.
- Mycí stanice: Biloya
- Oblast: Yirgacheffe
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 2000 m n.m.
- Odrůda: Kume, Diga, Wolisho
- Aroma: Maloun, růže
- Zakončení: Šípek, vanilka