Připravte se na skvělý kávový zážitek, který si pro vás připravila nizozemská pražírna Friedhats. Citronový tvaroh, černý čaj, medový sirup a sladká tečka z mléčné čokolády. To je ve zkratce nová Etiopie Kelloo Uraga.
Některé kávy není třeba příliš představovat, proto si to ve stručnosti shrňme. Pochází z Guji a tato místní krajová odrůda je plná chuti, připravená dát vám pořádnou ránu. Farmář Fekadu je jedním z prvních průkopníků v Guji, který do oblasti přicestoval téměř před deseti lety, jeho znalost mikroregionů a krajiny je v šálku patrná.
Kelloo Uraga je zpracována promytou metodou. Při této metodě jsou třešně nejprve loupačkou zbaveny slupky a dužiny za pomoci kovových disků. Následně jsou zrna fermentována v tancích, což umožňuje oddělení pozůstatků dužiny. Poté probíhá promývání zrn vodou, aby byly odstraněny zbývající zbytky cukru. Káva je poté sušena na slunci nebo pomocí mechanických sušiček a vyznačuje se čistším profilem a vyšší aciditou s rozvinutými ovocnými chutěmi.
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n.m.