Chuť a vůně kávy Dejavu vás přenese do naší kavárny. Již druhým rokem je totiž hlavní kávou v našich kavárenských mlýncích. Dejavu, to jsou švestky, jemná mléčná čokoláda a perníkové koření. Mix dvou kvalitních, výběrových arabik z Guatemaly, který pro vás pravidelně připravuje náš vrchní pražič Michal.
Domácí příprava
Chuť kávy Dejavu nejlépe vynikne, pokud je připravená jako espresso. Pokud si ji chcete připravit doma, doporučujeme přípravu v moka konvičce nebo french pressu.
Jak jsme kávu objevili?
Kávy pocházejí od dvou skupin farmářů, se kterými spolupracujeme již několik let. První družstvo, APECAFEL, se nachází u hranic s Mexikem v oblasti San Marcos na svazích sopky Tajumulco. Druhé, ADENISA, najdete ve městě San Pedro u jezera Atitlán na svazích sopky San Pedro. Káva je pěstována na sopečné půdě, což jí dává zcela nezaměnitelnou chuť.
Obě oblasti jsme v roce 2015 navštívili. Během našich návštěv kávových plantáží se vždy snažíme nejen získat co nejvíce informací o místních plantážích a kávě, ale také předávat své znalosti o tom, jak správně sklízet, zpracovávat a dále s kávou zacházet.