Od prvního doušku vás tento vyGRUNTovaný Salvador zaujme karamelovou sladkostí a vůní připomínající křupavé sušenky! Příjemně jsou cítit také jasné tóny bobulového ovoce a dochuť, která zůstává po polknutí kávy, je dlouhá a příjemná.
Kávová historie rodiny Mauricio Escalon sahá až do roku 1800. Výběrovou kávu vyrábí již 20 let. V současné době vlastní 10 farem a 2 mlýny. Plantáže se nacházejí v západním Salvadoru, v pohoří Ilamatepeq v nadmořské výšce 820 až 1980 m n. m.. Tato rozmanitost umožňuje produkci různých druhů kávy, od vynikajících HG (High Grown) až po fenomenální SHG (Strictly High Grown) kávy.
Třešně se sbírají ručně, poté se myjí a suší přibližně 15-21 dní na tzv. vyvýšených lůžkách, dokud se nedosáhne požadované vlhkosti. Během této doby se plody mnohokrát střídají, aby byl proces rovnoměrný. Po fázi sušení se třešně posílají do mlýnů, kde se oddělí zbývající dužina od bobulí.
- Nadmořská výška: 1200 m n.m.