Šťavnatá, slaďoučká kávička naplněná tóny hnědého cukru, ibišku a limetky. To je čerstvě upražená salvadorská novinka z pražírny Grind Zero. Kdo miluje sladké ovocné kávy s jemnou máslovou dochutí ten si tyhle zrnka nenechá ujít!
Farmu Los Pirineos, která se nachází v departementu Usulután v El Salvadoru, provozuje pátá generace pěstitelů kávy. Diego Baraona převzal vedení farmy v roce 2020 po odchodu svého otce a nyní se snaží pokračovat nejen v tradici a odkazu svého otce Gilberta, ale i ve více než 130 letech zkušeností, historie a znalostí, které jeho rodina v pěstování kávy má. Farma se nachází ve výšce 1400 metrů nad mořem na svazích samostatně stojící sopky. Tato jedinečná poloha poskytuje mikroklima, kterému se nevyrovná žádné jiné, se slunečnými dny a chladnými větry, což vytváří prostředí ideální pro produkci, zpracování a sušení kávy. Tohoto klimatu se obzvláště dobře využívá v oblasti sušení na farmě, kde jsou vyvýšená sušící lůžka umístěna mezi dvěma vrcholy a vytvářejí větrný tunel, kterým neustále proudí vánek. Lůžka jsou dvanáct hodin denně vystavena slunci, zatímco teplota je regulována trvalým větrem, což vytváří ideální prostředí pro zpracování Honey a Natural.
Diego dbá také na ekologickou a sociální odpovědnost. Veškerá voda používaná při výrobě a zpracování kávy pochází ze sbírané dešťové vody. Chovají se zde také včely, a to jak kvůli produkci medu, tak i proto, aby různými způsoby přispívaly k místnímu ekosystému. Veškerá káva v Los Pirineos se pěstuje ve stínu pod stromy, které vysadil Diegův otec Gilberto a které poskytují nejen kvalitní podmínky pro pěstování kávy, ale také další životní prostor pro místní faunu.
- Nadmořská výška: 1300 – 1500 m n. m.
- Farma: Los Pirineos