Výběrová káva El Salvador IGNACIO GUTIERREZ německé pražírny Rozali Coffee je charakteristická tóny kiwi a borůvek.
Tato káva, kterou pěstuje dvojnásobný šampion Cup of Excellence Ignacio Gutierrez na jeho farmě Los Pozos, je produktem kvality, péče a tvrdé práce. Ignacio zahájil svou farmu pouze s 500 stromy, ale kvůli zvýšené poptávce po jeho odborně pěstované kávě se tento počet zvýšil na ohromujících 54 000. Ignacio hraje zásadní roli v podpoře regionu s působivou reputací, který je domovem více než devadesáti nejlepších káv. Salvador je jedinečný pro své vulkanické půdy s vysokým obsahem živin, což je jeden z několika důvodů vysoké kvality káv pocházejících z této oblasti.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1500 m.n.m.
- Producent: Ignacio Gutierrez