S Kostarikou Candy od barcelonské pražírny 80plus si připravíte šálek filtru i espressa s krémovým a silným tělem s tóny sladkých jablek a šťavnatých broskví.
Don Ivan se poprvé setkal s kávovým průmyslem v pouhých 15 letech. V tomto věku toužil pracovat a zlepšit svou situaci, a přestože tento první kontakt nebyl tak romantický jako pro mnohé, dostal příležitost nosit pytle s kávou po skladu a přikládat do pecí dřevo z Coopedoty, momentálně druhého největšího družstva v Kostarice. Jeho nadšení a pracovitosti si brzy všiml tehdejší ředitel a přiděloval mu stále více povinností, až to don Ivan dotáhl na pozici manažera kvality a výroby v tomto velmi vlivném družstvu. Když se doba změnila a kultura výběrové kávy se stala jediným řešením pro rodiny pěstující kávu, Don Ivan se rozhodl přijmout novou výzvu a v roce 2019 a podařilo se mu otevřít vlastní mikromlýnek "Sagaz". Dnes díky svým bohatým znalostem a podpoře rodiny přidává hodnotu své komunitě tím, že zpracovává špičkovou kávu ze svých farem a také z farem svých sousedů!
Káva byla zpracována experimentální metodou candy natural. Suchá neboli naturální candy metoda zpracování spočívá v anaerobním kvašení s přídavkem bakterie "Mosto", která se přidává během kvašení, aby se vytvořil komplexnější a jedinečný chuťový profil.
- Producent: Don Ivan
- Nadmořská výška: 1800 m m. m.
- Farma: Candy