Nechte se unést do prosluněné Kostariky, zpracovanou black honey, z pražírny Missing Bean. Tóny fíků, švestek a hroznového vína vám jistě zaručí nevšední zážitek z pití šálku této lahodné kávy.
ASOPROAAA je organizace, která vznikla v září 1998 po zničení regionu hurikánem a nyní sdružuje více než 1 200 rodin pěstujících kávu a citrusové plody v okolí Acosty, Jorca a Palmichalu. Organizace, která je skutečnou podporou pro celou komunitu producentů, poskytuje všem svým členům finanční, obchodní a technickou pomoc a vytvořila programy na zlepšení životní úrovně producentů a jejich rodin.
U honey zpracování třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody. Můžete často najít metody honey zpracování jako white, yellow, red nebo black honey. White honey jsou blíže promytým kávám a black honey chutnají podobně těm naturálním.
- Nadmořská výška: 1650 - 1750 m n. m.