Výběrová káva Kolumbie MONTEBLANCO CITRIC ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny citronové trávy, citronů a tropického ovoce.
Finca Monteblanco je rodinná farma, kterou spravuje Rodrigo Sanchez Valencia. Farma o rozloze 14 hektarů se nachází v regionu Huila v nadmořské výšce 1730 metrů.
Tento lot byl zpracován metodou citric washed. Pro proces citrického promývání se používá odrůda Purple Caturra, protože její zvláštní sladkost je ideální pro růst mikroorganismů. Citronové promývání je experimentální proces, při kterém se citrusové plody nejprve nechají 190 hodin kvasit s kvasinkami. Poté se tato tekutina plná fermentujících mikroorganismů naplní kávovými třešněmi a fermentuje se v uzavřených nádržích dalších 180 hodin, dokud hladina Brix neklesne pod 6 a pH pod 4. V tomto okamžiku totiž káva dosahuje svého chuťového vrcholu.
- Farma: Finca Monteblanco
- Nadmořská výška: 1730 m.n.m.