Káva od farmáře Aldrubala Gomeza, se kterým náš dodavatel zkouší i nové a experimentální zpracování, na které se těšíme. Tahle káva je čistě z odrůdy Caturra zpracována promytou metodou, po které je káva sušená 18 až 32 hodin mechanicky pro dosáhnutí optimální vlhkosti bez rizika vnějších vlivů. Příjemná Kolumbijská káva v chuti připomínající mandarinky a oříšky.
La Belgica je farma nacházející se v regionu Antioqua nedaleko města Concordia. Aldrubal Gomez tady, jenom 95 kilometrů od hlavního města v regionu – Medellin, vlastní a spravuje 10 hektarů plantáží. Plantáže rozdělil na čtyři části, které mají různé nadmořské výšky a různé půdní tipy. Údolí na povodí řeky Cauca má jedinečné mikroklima a úrodní půdu, která se stala pro pěstování kávovníků zajímavou díky vulkanickým aktivitám v okolí v předešlých staletích. Aldrubal pěstuje dvě odrůdy arabiky a to Colombiu a Caturru. Pocházejí z certifikované „školky“ (dokladovaný původ), díky čemu není za potřeby použití nadměrného množství pesticidů a k tomu Aldrubal při pěstování ctí tradiční produkční metody. Během sklizně zkušení a zaučení sběrači selektují pouze dozrále třešně.
- Zpracovatelský závod: La Belgica
- Farma / farmář: Aldrubal Gomez
- Nadmořská výška: 1800 – 2100 m
- Odrůda: Caturra
- Acidita: střední