Výběrová káva Čína MENG MENG z pražírny Machina Coffee Roasters je charakteristická tóny hrušek, švestek a Savignon Blanc.
Farma Ou Yang je pojmenována po samotném majiteli, panu Ou, a nachází se v Jiangcheng Hani a Yi Autonomous County Southern Yunnan, přímo u čínských hranic s Vietnamem a Laosem. Farma Ou Yang se rozkládá na 78 hektarech poskytuje smysluplné zaměstnání různým etnickým skupinám v místní oblasti. Pan Ou je zapálený pro kávu a komunity zapojené do jejího pěstování a zpracování. Pěstování kávy a ceny, které má přístup k produkci vysoce kvalitních zrn, považuje za způsob, jak pomoci zvednout z chudoby členy místních horských kmenů, se kterými pracuje.
Meng Meng je naše vůbec první čínská káva a ukázalo se, že je skutečným nálezem. Čínská výběrová káva se mezi obvyklými nabídkami na seznamech výběrové kávy začala stávat běžnější a my jsme začali sledovat, jak různorodý je její původ a jaká kvalita se nabízí. Meng Meng je přírodně zpracovaná káva odrůdy Catimor. Jméno Meng Meng jednoduše znamená „sen“. Očekávejte velmi sladký a trochu osvěžující šálek. Má počáteční hruškovou chuť, se zelenou švestkovou sladkostí a kyselost (díky fermentaci) podobnou Sauvignon Blanc.
Pan Ou úspěšně vyvinul své vlastní techniky zpracování, experimentoval s fermentací, fázemi sušení. Třešně jsou ručně sbírány a poté pytlovány po dobu 2–3 dnů, aby se urychlily chemické reakce, které napomáhají rozpadu slizu, který se poté se rozloží na slunci. Při 40% vlhkosti jsou pak kávy opět pytlovány po dobu dalších 4-5 dnů. Po druhé fermentaci je káva rozprostřena na vyvýšené sušicí lože v parabolické sušičce po dobu dalších 28 dnů. Tato technika je známá jako „dvojitá fermentace“ a vyžaduje velmi pečlivé sledování vzhledem k vysokému riziku nadměrné fermentace a plísní.
- Producent: Ou Yang
- Oblast: Menglian Dai, Lahu and Va Autonomous County, Yunnan Province
- Zpracování: suché (natural) - double fermentation
- Nadmořská výška: 1350 m n.m.
- Odrůda: Catimor P3 & P4