Čína MENG MENG

od Machina Coffee Roasters

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Machina Coffee Roasters
Země původu
Čína výběrová káva Čína
Region
Yunnan
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Hruška, Sauvignon Blanc, Švestky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Čína MENG MENG z pražírny Machina Coffee Roasters je charakteristická tóny hrušek, švestek a Savignon Blanc.

Farma Ou Yang je pojmenována po samotném majiteli, panu Ou, a nachází se v Jiangcheng Hani a Yi Autonomous County Southern Yunnan, přímo u čínských hranic s Vietnamem a Laosem. Farma Ou Yang se rozkládá na 78 hektarech poskytuje smysluplné zaměstnání různým etnickým skupinám v místní oblasti. Pan Ou je zapálený pro kávu a komunity zapojené do jejího pěstování a zpracování. Pěstování kávy a ceny, které má přístup k produkci vysoce kvalitních zrn, považuje za způsob, jak pomoci zvednout z chudoby členy místních horských kmenů, se kterými pracuje.

Meng Meng je naše vůbec první čínská káva a ukázalo se, že je skutečným nálezem. Čínská výběrová káva se mezi obvyklými nabídkami na seznamech výběrové kávy začala stávat běžnější a my jsme začali sledovat, jak různorodý je její původ a jaká kvalita se nabízí. Meng Meng je přírodně zpracovaná káva odrůdy Catimor. Jméno Meng Meng jednoduše znamená „sen“. Očekávejte velmi sladký a trochu osvěžující šálek. Má počáteční hruškovou chuť, se zelenou švestkovou sladkostí a kyselost (díky fermentaci) podobnou Sauvignon Blanc. 

Pan Ou úspěšně vyvinul své vlastní techniky zpracování, experimentoval s fermentací, fázemi sušení. Třešně jsou ručně sbírány a poté pytlovány po dobu 2–3 dnů, aby se urychlily chemické reakce, které napomáhají rozpadu slizu, který se poté se rozloží na slunci. Při 40% vlhkosti jsou pak kávy opět pytlovány po dobu dalších 4-5 dnů. Po druhé fermentaci je káva rozprostřena na vyvýšené sušicí lože v parabolické sušičce po dobu dalších 28 dnů. Tato technika je známá jako „dvojitá fermentace“ a vyžaduje velmi pečlivé sledování vzhledem k vysokému riziku nadměrné fermentace a plísní.

  • Producent: Ou Yang
  • Oblast: Menglian Dai, Lahu and Va Autonomous County, Yunnan Province
  • Zpracování: suché (natural) - double fermentation
  • Nadmořská výška: 1350 m n.m.
  • Odrůda: Catimor P3 & P4

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice