Jsme moc rádi, že vám můžeme představit naši novinku jménem Cascara. Že nevíte, co to je? Nedivíme se, dlouho nebyla v EU dostupná.
Farma La Julia se nachází v Central Valley v Kostarice. Oscar a Francisca Chaconovi z Las Lajas jsou výrobci kávy třetí generace, kteří se zavázali ke kvalitě a inovacím a jsou pravděpodobně nejznámější tím, že jsou mezi prvními, kdo vyrábí honey kávy v Kostarice.
Samotná cascara je vedlejší produkt zpracování kávových zrn. Jedná se o drcenou kávovou třešeň, která nabízí svěží ovocnou chuť a množství kofeinu a antioxidantů. Třešně byly zpracované suchou metodou, sušené na slunci 10-14 dní a následně uskladněny na 3 měsíce k uležení. Zpracování zrn ( tzv. “hulling”) probíhá až před samotným balením a expedicí. Výluh z cascary se připravuje podobně jako sypaný čaj s téměř stejnými pravidly jako u kávy. Na 1 litr nápoje tedy použijeme 50g, zalijeme horkou vodou (cca 93℃) a necháme louhovat až 10 minut, následně slijeme. Každopádně se neboj experimentovat a nechej se překvapit, jak cascara při jiném stylu přípravu rozvine další a další chutě!