Výběrová káva Burundi NINGA HILL z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny sušených meruněk, mandarinky a čaje oolong.
Hluboko v srdci malé země Burundi, na hranici severní provincie Kayanza, se nachází vesnice Bukeye. Mezi řekou Bukeye a kopci Ninga leží dvě řeky a hranice provincie. Komunita je daleko za dosahem elektřiny. Kávovníky zabírají na tomto kopci jakýkoli prostor, který mohou. Od okraje jednokolejných prašných cest, které se táhnou přes kopce, až ke dveřím farmářů, kteří sami vyrábějí domy z hliněných cihel. Přesto mycí stanice Ninga Hill produkuje elegantní a složité kávy. Čerstvě sklizené třešně dovážejí pěstitelé kávy do mycí stanice a po příjezdu se třešně ručně třídí. Třešně podstoupí jeden fermentační proces a to přibližně dvanáct hodin. Poté se propláchnou ve sladké vodě, rozdělí podle hustoty a nechají se namáčet další čtyři až šest hodin v proplachovací nádrži. Pergamen stráví předsušením šest až čtyřicet osm hodin, v závislosti na počasí. Poté se přesune na tradiční africké vyvýšené stoly, kde se pomalu suší kolem šestnácti až dvaceti dnů, pro dosažení požadované úrovně vlhkosti 10,5%.
- Producent: Long Miles Project
- Oblast: Muramvya
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1800 - 2000 m n.m.
- Odrůda: Bourbon