Burundi Gakenke je hrdý zástupce toho jak má chutnat promytý Red Bourbon. V pražírně BeBerry se zamilovali do těchto šťavnatých a osvěžujících zrnek z Burundi. Kávička je plná červeného ovoce, jako je červený rybíz, brusinková šťáva a vyvažuje ji příjemná sladkost karamelu. Jasná volba pro nadcházející letní sezónu.
Zpracovatelská stanice Gakenke byla postavena v roce 1991. Stanice s 224 sušícími lůžky může zpracovat až 750 tun za sezónu. Stanice má 2 flotační nádrže, 10 fermentačních nádrží a 2 namáčecí nádrže. Jejich zaměření na vysoce kvalitní zpracování vede k profilu, který je šťavnatý a květinový s černým čajem, lesními plody a karamelizovanou sladkostí. Stanice Gakenke má 2685 registrovaných farmářů, kteří hospodaří na 22 kopcích v obci Gatare v provincii Kayanza. Ti jsou organizováni ve skupinách po 30 lidech, v jejichž čele stojí vedoucí producentů, který usnadňuje komunikaci a organizaci s promývací stanicí. Zemědělci mají obvykle v průměru 250 stromů.
Většina kávovníků v Burundi je kvalitní odrůda Red Bourbon. Vzhledem ke stále menší velikosti kávovníkových výsadeb je v Burundi stárnutí kávovníků velkým problémem. Mnoho zemědělců má stromy staré více než 50 let, ale vzhledem k malým pozemkům, na kterých hospodaří, je obtížné ospravedlnit úplné vyřazení stromů z produkce na dobu 3-4 let, než nová výsadba začne přinášet výnosy. Aby společnost Greenco povzbudila zemědělce k obnově jejich výsadeb, zakládá školky a prodává zemědělcům sazenice za cenu nižší než náklady.
- Nadmořská výška: 1670 m n. m.