S Burundi CANIKA od barcelonské pražírny 80plus si připravíte kávu plnou sladkých tónů jahod a šťavnatých broskví. Ve vašem šálku se tak můžete těšit na ovocnou a komplexní chuť.
Tato naturálně zpracovaná káva od Cafex/Sambicoffee pochází od drobných pěstitelů z kopce Canika v provincii Kirundo na severu Burundi. Společnost Cafex založil belgicko-burundský pár, který chtěl spojit produkci kávy na území svých předků s udržitelným rozvojem a touhou zlepšit život místních obyvatel.Tuto dávku kávy mele a vyváží společnost Ikawa Nziza, která se cíleně zaměřuje na budování a podporu produkce výběrové kávy v Burundi. Mlýn společnosti Ikawa Nziza je první speciální sušička v Burundi, která je umístěna v nadmořské výšce a je určena pro vysoce kvalitní mikroloty kávy.
Při suché (naturální) metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Producent: Drobní pěstitelé
- Nadmořská výška: 1400 - 1650 m n. m.