Výběrová káva Burundi BUSASA z britské pražírny Hard Lines je charakteristická tóny švestek a karamelu.
Busasa je promývací stanice v okrese Muyinga v Burundi. Funguje od roku 2014 a jedná se o malý, efektivně řízený provoz se šesti členy týmu na plný úvazek a až 150 příležitostnými pracovníky během hlavní sezóny. Stanice má celkem 151 afrických sušicích lůžek a spolupracuje s celkem 1600 zemědělci, kteří dodávají třešně z okolních kopců. Roční produkce stanice činí na 650 tun třešní. Producenti z Busasy získali v této sezóně prémii o 20 % vyšší, než je sazba na místním trhu. Busasa platí svým zaměstnancům téměř 60 % nad sazbou za příležitostnou práci v Burundi. To je pro společnost Matraco, která vlastní Busasu, Businde a Nyagishiru CWS, standard.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1650 -1800 m n. m.