Tuto kávu z Burundi si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Německá pražírna The Barn totiž přináší ověřenou klasiku, která je tentokrát zpracována naturální metodou. V šálku poté hledejte šťavnaté jahody, svěží pomerančovou kůru společně s příjemným a krémovým tělem. Vyzkoušejte i vy tuto ověřenou kávičku v novém kabátku.
Long Miles Coffee Project je snem Bena a Kristy Carlsonových, který se stal skutečností. Dvojice se do Burundi přestěhovala v roce 2011 s jednoduchým snem: pomoci pěstitelům kávy tím, že pražírnám pomohou získávat trvale vysoce kvalitní kávu z Burundi. Jejich sen se rozrostl z padesáti pěstitelů kávy v roce 2013 na současných více než 5 500 pěstitelů. Společnost Long Miles mimořádně efektivně pomáhá aktualizovat přirozený potenciál Burundi pro mimořádně kvalitní kávu a zároveň má neuvěřitelný dopad v sociální, ekonomické a environmentální oblasti. Kávy z tohoto projektu patří většinou k nejočekávanějším kávám roku.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.
- Producent: Long Miles Project