Šťavnaté a exotické kafe, taková je tato brazilka. Tóny sladkých jablek a švestek doplňuje jemná hořkost čokolády a vůně skořice. Tato káva je komplexní, sladká a nadýchaná.
Sebastião Curimbaba již od mládí doprovázel svého otce Benedita v rodinném podniku. Společně vytvořili skupinu Curimbaba Group a koupili společnost Fazenda Chapadão, aby investovali do pěstování kávy. Farma Chapadão má velmi příznivé podmínky pro pěstování kvalitní kávy. Mikroklima, půda, nadmořská výška, výběr vynikajících odrůd a samozřejmě pečlivé zacházení, zejména při posklizňové úpravě, činí z tohoto pozemku ideální místo pro pěstování výjimečných káv.
Zrnka odrůdy Icatu byla zpracována naturální metodou. Tato odrůda byla vyšlechtěna v roce 1993 v Brazílii. Tento hybrid má dobré výnosy a je odolný proti nemocem. Icatu je kříženec arabicy a canephory, dostává se mu tedy velmi zajímavého chuťového profilu (tóny tamvé čokolády s ovocnou dochutí).
Při naturální (suché) metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Tato metoda zpracování dodává výslednému šálku intenzivní ovocné tóny a sladkost.
- Nadmořská výška: 1 200 m n. m.