Liberecká pražírna Nordbeans upražila tuto brazilku na alternativní metody přípravy, které pomáhají odhalit elegantní tóny jahod, červených jablek a ořechů.
Farma Sao Silvestre každoročně sbírá úspěchy v prestižních aukcích a soutěžích. Není se čemu divit – její majitelé, bratři Andrade, jsou skutečnými inovátory nejen na poli farmaření, ale především zpracování třešní. Každý proces od pěstování, přes sběr a třídění třešní, po všechny postupy v řadě různých procesů zpracování se řídí na základě tabulek plných dat.
Ještě před zpracováním třešně prochází zrna Red Catauí optickou třídičkou, která vybere pouze nejzralejší třešně. Ty jsou následně uzavřeny do nerezových tanků v teplotě s nízkou teplotou na 120 hodin. Díky kontrolovanému procesu má káva skvělý balanc a typické tóny anaerobního zpracování podtrhují typický charakter místních káv.
- Nadmořská výška: 1150 m n.m.
- Farma: Sao Silvestre