Jak si asi umíte představit, v Brazílii jsou tisíce a tisíce pěstitelů kávy. Tato je zkrátka výjimečná a při cuppingu nedává ostatním brazilkám šanci. Sami pražiči ji označují jako 'drop the mic' kávu a není se čemu divit – mučenka, banánový chléb, kakaové nibsy a sušený ananas – to chce ve svém šálku každý.
Historie rodiny Andradeových začala v roce 1901, kdy jejich předkové žili na farmě Capim Branco v Carmo do Paranaíba, v oblasti High Cerrado ve státě Minas Gerais. Na začátku 90. let, kdy bylo třeba rozšířit produkci kávy, zlepšit její kvalitu a objem, bratři koupili farmu São Silvestre v Serra do Salitre ve státě Minas Gerais. Díky svému klimatu a nadmořské výšce mezi 1 100 a 1 200 metry produkuje vysoce kvalitní kávu. V kombinaci s přírodními podmínkami regionu, správným řízením plodin, plánováním sklizně a posklizňovou úpravou s kritérii výběru třešní, zrn a přirozeného sušení jsou výsledkem zrna vynikající kvality, oceněná po celém světě.
Vulkanická půda je ideální pro pěstování odrůd Yellow Icatu, Yellow Catuaí a Red Catuai, kterým se zde daří a které tvoří většinu výnosů farmy. Právě zde se pěstují nejlepší brazilská přírodní kávová zrna. V roce 1991 založili asociaci BSCA (Brazil Specialty Coffee Association), která podporuje všechny malé producenty kávy v regionu, a nejen to, pomáhá producentům zlepšovat kvalitu, což zlepšuje udržitelnost. Další činností, kterou BSCA vykonává, je pomoc výrobcům při oslovování dovozců po celém světě s ekologicky šetrnou kávou.
Po sběru a roztřídění nejzralejších kávových třešní byly tyto třešně umístěny do nádrží pod širým nebem, kde fermentovaly při okolní teplotě v průměru 23 °C . Po 72 hodinách dosáhla kávová hmota odpovídající teploty (přibližně 35 °C) a byla z nádrží vyjmuta. Proces fermentace podporuje výrobu produktů, které umocňují senzorický profil kávy. Po fermentaci byly kávové třešně převezeny na vyvýšená lůžka (v Brazílii velmi neobvyklé), kde se pomalu sušily po dobu 28 dní.
- Nadmořská výška: 1 200 m n. m.
- Sklizeň: 2.8.2021