Představujeme vám naturálně zpracovanou kávu z Brazílie, kterou pražírna Colonna Coffee vměstnala do kapslí kompatibilní s kávovary Nespresso. Kávička vás okouzlí ovocným tělem s bohatými a sladkými tóny čokolády a karamelu. Užijte si toto lahodné spojení chutí, které vám přinese do každého šálku ovocné a sladké potěšení.
Oblast Minas Gerais je největším producentem kávy v zemi a produkuje přibližně polovinu celkové produkce kávy v Brazílii. Farma Sitio Pico Mirante, ze které tato káva pochází, se nachází v srdci jižní oblasti státu, známé také jako Suziminas nebo Southern Minas. Tuto farmu spravuje Adolfo Enrique Vieira Ferreira již po tři generace. Rodina Ferreirova udržuje tradici pěstování kávy starou více než 100 let a v současné době pěstuje kávu na rozsáhlé 130hektarové farmě. Farmu Pico Mirante původně vlastnil dědeček pana Adolfa a nyní ji spravuje sám pan Adolfo. Tato farma se nachází na nejvyšší hoře jižního státu Minas Gerais, v nadmořské výšce přes 1 450 m. Vysoká nadmořská výška a místní klima jsou ideální pro pěstování vysoce kvalitní kávy. Členitý horský terén farmy ztěžuje používání strojů, a tak pan Adolfo a jeho žena Edilene pracují pečlivě ručně. V Brazílii je běžné, že si pěstitelé sami zušlechťují zrna až do stavu zelených zrn, co se dělá i na jiných farmách v tomto regionu.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1450 m n. m.