Ninho da Águia se nachází na svazích třetího nejvyššího vrcholu Brazílie: přírodního divu Pico da Bandeira. Clayton Barrossa, který se stal surfařem a farmářem, pečlivě obhospodařuje půdu a využívá vysoké nadmořské výšky k produkci komplexních káv s krásnou sladkostí a tóny zralého ovoce. Od této kávy se sladkým profilem tak můžete očekávat výraznou chuť máslové a čokoládové ganache, doplněnou červeným rybízem a zralým ovocem. Elegantní kyselost a květinový závěr dělají z espressa kávu, nad kterou se vyplatí dlouho posedět, a jednu z našich nejoblíbenějších brazilských káv této sezóny od berlínské pražírny The Barn.
Clayton je rockovou hvězdou nové generace brazilských pěstitelů kávy. Jeho ručně vyráběná káva se dostává na titulní stránky novin díky vysokým cenám. Sám také praží a dodává své kávy do restaurací oceněných michelinskou hvězdou. Poté, co se v 90. letech vrátil do země své rodiny, žije nyní se svou ženou a dcerami na statku. Clayton sousedí s národním parkem Caparaó, a proto bylo pro něj přirozené, že se věnuje plně ekologickému zemědělství, čímž přispívá k zachování půdy pro další generace. 55 hektarů půdy je rozděleno mezi zachovalé lesy, přírodní prameny a kávu vysázenou spolu s dalšími plodinami. Malá obdělávaná plocha vyprodukuje v průměru 300 pytlů kávy za sezónu, což odráží oddanost společnosti Claytons kvalitě a udržitelnosti.
Díky chladnému a vlhkému podnebí se sklízí od června do prosince. Ručně se sbírají pouze plně zralé třešně, třídí se a šetrně se suší na vyvýšených záhonech. Sušení trvá 20 až 30 dní a díky němu jsou zrna rovnoměrně konzistentní a mají výraznou, hlubokou chuť.
- Nadmořská výška: 1400 m n.m.
- Producent: Clayton Barrossa