Výběrová káva Brazílie NINHO DA AGUIA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny karamelek, zralého ovoce a červeného rybízu a čokolády.
Ninho da Águia se nachází na svahu jednoho z nejkrásnějších brazilských národních parků na úpatí hory Pico da Bandeira. Naše káva roste ve vyšší než průměrné výšce v této zemi, což dává šálku velmi zajímavý chuťový profil: tóny másla, mandlí a zralého ovoce jsou podporovány elegantní kyselostí pomerančové kůry. Clayton Barrossa je rocková hvězda v nové generaci pěstitelů kávy v Brazílii. Sám také praží a dodává kávu michelinským restauracím. Jsme hrdí na to, že jsme jeho partnerem a Clayton s námi každý rok sdílí ty nejlepší špičkové šarže. Žije se svou ženou a dcerami přímo na statku. Vzhledem k tomu, že je Clayton propojen s národním parkem, je nepochybné, že kávu pěstuje plně organicky, aby zachoval půdu pro příští generace.
Ručně se sbírají pouze plně zralé kávové třešně, které se třídí a jemně suší na vyvýšených záhonech. Doba sušení je mezi 20 - 30 dny, aby se vytvořila rovnoměrná konzistence vlhkosti kávových zrnek a aby se plně rozvinuly chutě samotných kávových zrn, která po upražení vynikne ve výsledném šálku.
- Producent: Clayton Barrossa
- Nadmořská výška: 1.400 m.n.m.