Výběrová káva Brazílie IVAN DOS SANTOS z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny čokolády a lahodného pekanového koláče.
Rodina dos Santos zapustila své kořeny na hoře Caconde a kávu produkuje již více než 40 let. Tento region je skutečně požehnaný, díky průzračně čistým přírodním pramenům na vrcholu hory, které tuto krásnou oblast udržují. Ivan je nejmladším synem Gertrudy a Joaa Hamiltona dos Santosových. Společně se svými sourozenci a manželkou Rose navázal v roce 2008 spolupráci s FAF (Farma ekologické pevnosti) s cílem přejít na udržitelné pěstování kávy zaměřené na kvalitu. Farma Sitio Seriema Ivana a Rose, pojmenovaná po brazilském běžci, který je původním obyvatelem této oblasti, je vzorem moderní a zodpovědné produkce kávy. Máte možnost vychutnat si jednu z nejlepších šarží od těchto pěstitelů v této sezóně: čistá, plná chuť belgické čokolády, pekanového koláče, vanilky, rybízu a lepkavých datlí. Tento šálek je vyvážený a hladký.
Kávová zrna jsou zpracována suchou metodou. Zralé třešně se sbírají ručně, aby se přirozeně zpracovaly a usušily na farmě. Na vrcholu sezóny, kdy je množství nasbíraných třešní největší, se někdy zrna převážejí do sousední zpracovatelské stanice patřící Ivanovu bratrovi. U jejich naturálně zpracovaných šarží se celé třešně přemístí na vyvýšené africké záhony, kde se pomalu suší na slunci do dosažení optimální vlhkosti. Teplá oblast poskytuje ideální podmínky pro vysoce kvalitní přírodní zpracování, které pomáhá dodávat kávovým zrnům jemnou a sladkou hloubku.
- Nadmořská výška: 1.200 - 1.350 m n. m.
- Farma: Sitio Seriema
- Farmáři: Ivan and Rose dos Santos / FAF