Výběrová káva Brazílie FULL BLOOM z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny pekanových ořechů, karamelu a švestek.
Tato krásná káva k nám přichází z farmy Daterra v oblasti Cerrado. Výrobce posouvá hranice kvality a experimentů. V našem programu s nízkým obsahem kofeinu představujeme jejich mistrovské šarže a nyní poprvé vítáme tuto krásnou odrůdu Yellow Catuai v naší kolekci filtrovaných káv.
Káva je jemná, se sladkými tóny pekanových ořechů, karamelu a švestek. Mírná kyselost je podpořena hladkým tělem. Jedná se o fantastickou kávu se sametovým pocitem v ústech.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Producent: Farma Daterra
- Nadmořská výška: 1150 m.n.m.