Někteří říkají, že tyto zrnka od The Midnight Bean Club jsou tak dobré, že vás jejich držení může dostat do vězení v 7 různých zemích. Se svěžími tóny červených třešní, pomeranče, mléčné čokolády a lískových oříšků je tato brazilská káva tak výtečná, že vás bude svádět k tomu, abyste si vyrobili falešný pas a dostali ji do své domoviny.
Fazenda Lacador se nachází v oblasti Cerrado v nadmořské výšce 880 metrů a kávou je osázena plocha o celkové rozloze 855 ha. Na farmě je 20 % půdy vyčleněno pro trvalé přírodní lesní rezervace, což je šestkrát více, než vyžaduje brazilský zákon. Pěstují se zde odrůdy Catuaí, Mundo Novo, Acaiá a Araras. Tato šarže je směsí odrůd Mundo Novo a Acaia a tato káva byla sklizena mechanicky. Po sklizni je káva následně oddělena vzhledem k hustotě a zralosti v mokrém mlýně. Tento proces také umožňuje očistit kávu od cizích předmětů, jako jsou větvičky, které se zachytily při sklizni. Káva se poté převeze na terasy, kde se suší dalších 7-10 dní. Na terasách se káva pravidelně otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Jakmile vlhkost klesne pod 11 %, káva se nechá odpočívat a poté se namele a připraví k expedici.
Proces naturálního zpracování se zdá být jednoduchý: plody se utrhnou, položí se na slunce, dokud nezmění barvu z červené na hnědou až téměř černou, a pak se v jednom kroku odloupne silná, vysušená vnější vrstva, čímž se odhalí zelená fazole. Tato metoda je vhodná pro suché oblasti, kde slunce a teplo mohou vysušit semena uvnitř neporušené slupky. Vzhledem k tomu, že vyžaduje minimální investice, je metoda suchého procesu výchozí pro výrobu levné komoditní kávy v oblastech, které mají vhodné klima schopné sušit plody a semena. Ve vlhkých nebo mokrých oblastech je však neúspěšná. Pokud sušení neprobíhá dostatečně rychle, plody degradují, hnijí nebo se pokryjí plísní. Kávy zpracované suchou cestou mohou být také značně nekonzistentní. Pokud chcete čistě ovocný, sladký a intenzivní šálek, vyžaduje suchý proces (DP) více ruční práce než mokrý proces.
- Nadmořská výška: 880 m n.m.
- Farma: Fazenda Lacador