Brazílie FAZENDA LACADOR - JAILBIRD

od The Midnight Bean Club

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Midnight Bean Club
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Cerrado
Odrůda
Acaia, Mundo Novo
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Lískové oříšky, Mléčná čokoláda, Pomeranč, Třešně
Cuppingové skóre
84/100
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Někteří říkají, že tyto zrnka od The Midnight Bean Club jsou tak dobré, že vás jejich držení může dostat do vězení v 7 různých zemích. Se svěžími tóny červených třešní, pomeranče, mléčné čokolády a lískových oříšků je tato brazilská káva tak výtečná, že vás bude svádět k tomu, abyste si vyrobili falešný pas a dostali ji do své domoviny. 

Fazenda Lacador se nachází v oblasti Cerrado v nadmořské výšce 880 metrů a kávou je osázena plocha o celkové rozloze 855 ha. Na farmě je 20 % půdy vyčleněno pro trvalé přírodní lesní rezervace, což je šestkrát více, než vyžaduje brazilský zákon. Pěstují se zde odrůdy Catuaí, Mundo Novo, Acaiá a Araras. Tato šarže je směsí odrůd Mundo Novo a Acaia a tato káva byla sklizena mechanicky. Po sklizni je káva následně oddělena vzhledem k hustotě a zralosti v mokrém mlýně. Tento proces také umožňuje očistit kávu od cizích předmětů, jako jsou větvičky, které se zachytily při sklizni. Káva se poté převeze na terasy, kde se suší dalších 7-10 dní. Na terasách se káva pravidelně otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Jakmile vlhkost klesne pod 11 %, káva se nechá odpočívat a poté se namele a připraví k expedici.

Proces naturálního zpracování se zdá být jednoduchý: plody se utrhnou, položí se na slunce, dokud nezmění barvu z červené na hnědou až téměř černou, a pak se v jednom kroku odloupne silná, vysušená vnější vrstva, čímž se odhalí zelená fazole. Tato metoda je vhodná pro suché oblasti, kde slunce a teplo mohou vysušit semena uvnitř neporušené slupky. Vzhledem k tomu, že vyžaduje minimální investice, je metoda suchého procesu výchozí pro výrobu levné komoditní kávy v oblastech, které mají vhodné klima schopné sušit plody a semena. Ve vlhkých nebo mokrých oblastech je však neúspěšná. Pokud sušení neprobíhá dostatečně rychle, plody degradují, hnijí nebo se pokryjí plísní. Kávy zpracované suchou cestou mohou být také značně nekonzistentní. Pokud chcete čistě ovocný, sladký a intenzivní šálek, vyžaduje suchý proces (DP) více ruční práce než mokrý proces.

  • Nadmořská výška: 880 m n.m.
  • Farma: Fazenda Lacador

 

 

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice