Komplexní espresso s hutným tělem pro kávomila, který si na espressu pochutná jen tak, či s mlékem. Výběrovka Brazílie NUTCASE je totiž ideální kombinace klasických čokoládových tónů i tónů ovocných. V šálku této kávičky najdete příjemnou zemitou chuť mléčné čokolády a arašídového másla, za doprovodu sladkého tropického ovoce.
Farma Jaguara vznikla díky trojici přátel (Antonio Wander, Rubem Carlos a Rubem Murilo), kteří v roce 2001 zasadili první kávovníky v oblasti Campo das Vertentes. Název farmy je odvozen od významné komunity Quilombola, která farmu obklopuje a jmenuje se Jaguara. Farma nyní patří Andre Luizovi Garciovi, jeho manželce Natalii Moreirové a jejich synovi Benicovi Garciovi. Andre a Natalia, kteří farmu koupili od předchozích majitelů, pracují na rozvoji farmy společně a vzájemně se podporují svými silnými stránkami v různých oblastech produkce kávy.
Kávička byla zpracována pomocí prodloužené naturální fermentace, díky které mají zrnka plnější a sladší chuť. Nejen skutečnost, že je v Brazílii praktikováno primárně naturální zpracování kávy, ale i to, že se pěstuje spíše v nižších nadmořských výškách, ve specifické půdě a s lokálními druhy kávovníků spolu vedou k typickému chuťovému profilu brazilských káv. Zemité, čokoládové a oříškové, občas s tóny přezrálého ovoce, švestek, džemu či cukru, plného těla a těžšího aroma. Většinou se setkáme s tím, že jsou praženy tmavěji a voleny spíše na espresso, ve kterém dokáží vytvořit příjemnou sladkost bez nežádoucích kyselých tónů. Tyto kávy navíc umí krásně hrát do not chuťovým nuancím mléka v mléčných kávových nápojích, což docení mnoho kávomilů s láskou ke cappuccinu či latté.
- Nadmořská výška: 1050 m n.m.