JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Kávu pražíme pro ty, kteří mají rádi hořké chutě ve stylu italského espressa. Káva je vhodná jak pro použití v pákovém, tak i automatickém kávovaru. U automatického kávovaru doporučujeme nastavit hrubost mletí, aby čas přípravy nápoje trval 20-30 sekund (jemnější mletí zkracuje čas přípravy, hrubší mletí prodlužuje čas přípravy). U pákového kávovaru, se řiďte stejným pravidlem a při tom dodržujte objem šálku mezi 25-35ml. V případě, že máte rádi café Americano či Lungo, prodlužte připravené espresso jen dolitím horké vody (nenechte protékat dále přes páku s kávou).
ZAJÍMAVOSTI
Pěstitelské družstvo se rozkládá v oblasti mezi Minas Gerais State a horami Espírito Santo. Káva se zde pěstuje převážně na rodinných farmách, které mají od 5 do 10 hektarů. Sklizeň probíhá v dubnu, na výše položených místech až do září.